Za odlazak iz Staklare prijavilo se 250 radnika

Za dobrovoljni odlazak iz "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu, uz isplatu otpremnine, prijavilo se oko 250 radnika. Radnici koji se odluče za raskid radnog odnosa dobiće 300 evra po godini staža - od vlasnika 160 evra, a od države još 140. Po prvim procenama, fabriku treba da napusti oko 800 radnika - polovina ukupnog broja zaposlenih. Svima koji odluče da uzmu otpremnine biće povezan radni staž i isplaćena sva potraživanja. Rukovodstvo fabrike će do 27. jula razmatrati zahteva radnika za odlazak iz fabrike, a do 31. jula trebalo bi da se potpišu sporazumi o raskidu ugovora o radu. Drugi krug prijavljivanja za dobrovoljni odlazak iz fabrike počeće 1. avgusta i trajaće do 15. avgusta. U fabričkim sindikatima procenjuju da će verovatno u drugom krugu biti više prijavljenih, ukoliko radnicima koji su se prijavili u prvom krugu otpremnine budu isplaćene u najavljenim rokovima. Novi vlasnik Staklare, bugarski konzorcijum Glas indastri, obećao je da će poštovati princip dobrovoljnosti i da niko od radnika neće biti oteran iz fabrike.

Za odlazak iz Staklare prijavilo se 250 radnikaZa dobrovoljni odlazak iz "Srpske fabrike stakla" u Paraćinu, uz isplatu otpremnine, prijavilo se oko 250 radnika, rečeno je danas agenciji Beta u Staklari.

Radnici koji se odluče za raskid radnog odnosa dobiće 300 evra po godini staža - od vlasnika 160 evra, a od države još 140.

Po prvim procenama, fabriku treba da napusti oko 800 radnika - polovina ukupnog broja zaposlenih.

Svima koji odluče da uzmu otpremnine biće povezan radni staž i isplaćena sva potraživanja.

Rukovodstvo fabrike će do 27. jula razmatrati zahteva radnika za odlazak iz fabrike, a do 31. jula trebalo bi da se potpišu sporazumi o raskidu ugovora o radu.

Drugi krug prijavljivanja za dobrovoljni odlazak iz fabrike počeće 1. avgusta i trajaće do 15. avgusta.

U fabričkim sindikatima procenjuju da će verovatno u drugom krugu biti više prijavljenih, ukoliko radnicima koji su se prijavili u prvom krugu otpremnine budu isplaćene u najavljenim rokovima.

Novi vlasnik Staklare, bugarski konzorcijum Glas indastri, obećao je da će poštovati princip dobrovoljnosti i da niko od radnika neće biti oteran iz fabrike.

Glas industri je najavio da će u naredne dve godine investirati 25 miliona evra u modernizaciju Staklare.

Ugovor o kupovini Staklare od Srbijagasa sklopljen je marta ove godine za 35 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik